Sziasztok!
A nevem Réka, alföldi leányzó vagyok, aki egy évtizeddel ezelőtt érkezett a fővárosba, mint csillogó szemű egyetemista. Azóta sokszor fordult a világ, belőlem diplomás közgazdász lett és nagyon úgy fest, hogy végleg itt ragadtam. Szeretem Budapest hangulatát, a történelmi épületeket, a Duna-partot és a rengeteg kávézót. Na meg azt a rengeteg színes programot, amibe itt léptem-nyomon belefut az ember.
Az írás régi szerelmem; kiskamasz korom óta fontos része az életemnek, de valójában még mindig csak keresem, hogyan is tudnám kifejezni mindazt, ami a fejemben zajlik. A fene nagy igazság, hogy hol kevesebb, hol meg több szerencsével járok. Előfordul, hogy hosszú ideig  csak magamnak, a fióknak, na meg a legközelebbi barátoknak alkotok, máskor bárkinek, aki belebotlik a nevembe és olvasni támad kedve.
2016 végén határoztam el, hogy komolyabb erőfeszítéseket is szeretnék tenni az álmaimért, és az írással nem csak hobbi szinten foglalkozni. Ennek örömére 2017 tavaszán jelentkeztem a Könyvmolyképző Kiadó Írástudó Iskolájának alapozó (Szövegboncoló) kurzusára, majd fél évvel később folytattam a tanulást a Párbeszéd kurzus diákjaként. Terveim szerint idővel sorra kerül majd a többi tanfolyam is, de addig, amíg a következőig eljutok, az Apolló tintafoltjaként igyekszem gyakorolni a tanultakat, játszani, kísérletezni és… Nos, leginkább élvezni azt, amit csinálok.

Hol találkozhatsz még velem?

  • Az Apolló Tintafoltjai Írókör tagja vagyok.
  • Van egy arckönyv oldalam is, ahol mindenféle írással kapcsolatos dolgot szoktam posztolni.
  • Néha a Molyon is eszembe jut garázdálkodni, ilyenkor itt vagyok tetten érhető: molyolások.
  • Amikor pedig rímfaragáshoz támad kedvem, a Poet.hu ad teret a játéknak, bár ott ritkán fordulok meg, mint a Fehér Holló.